dissabte, 4 de febrer del 2017

Apostam per una Escola integrada d’Hoteleria que sigui pública, accessible en preus i amb titulacions oficials

Més per Menorca donarà suport a una PNL del PI que demana traslladar a l’antiga Estació Marítima de Ciutadella, els cursos de cuina i restauració de l’IES Maria Àngels Cardona, però creu molt important que  l’edifici aculli altres estudis relacionats amb el turisme




  Davant la proposta del PI d’ubicar els estudis de formació professional de Cuina i Restauració, que actualment es presten a l’IES M.A. Cardona de Ciutadella, a l’antiga Estació Marítima del port antic, Més per Menorca veu molt encertada aqueta proposta, per la qual cosa li donarà suport al Parlament. No obstant açò, els menorquinistes entenen que l’edifici de l’antiga estació portuària de Ciutadella té capacitat per ubicar-hi altres branques i estudis relacionats amb el turisme.

  És per açò que des de Més per Menorca es proposa d'instal·lar-hi també l’Escola professional d’Hoteleria a Menorca, perquè ha de suposar un avenç considerable en la formació i preparació de persones de cara a un sector que és cabdal a la nostra illa com és el turisme,  l’economia del qual significa un alt percentatge del PIB. Regular la formació d’aquest sector i determinar els centres i espais adequats  és una passa que hem de saber valorar en la seva justa mesura, però també per a la consecució de les garanties que facin possible que sigui un centre formatiu de caràcter públic i amb titulacions de grau reglades i oficials.

  D’aquí, i davant la proposta (o opció) d’obrir un centre de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears a Menorca (EHIB) Més per Menorca ha de deixar clares unes quantes coses, i, sobre tot, la consideració de centre de formació públic i de qualitat. Per açò l’aposta de la coalició, com a alternativa a la idea o proposta de la l’EHIB, és diferent.

  La nostra aposta és per un centre integrat d'hoteleria en un nou edifici.  En aquests moments s'està estudiant l'ús de l'antiga estació marítima de Ciutadella, (una proposta aportada per El PI, que demana traslladar-hi els estudis de Cuina i Restauració), amb la qual pretenem que complesqui amb certs paràmetres. Així, entenem que la nova Escola d’Hoteleria hauria de comptar amb:

1- Que tengui la consideració de Centre Públic. L'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears és un consorci NO integrat en la xarxa formativa pública, d’aquí les pretensions que el nou centre complesqui amb els paràmetres que defensa i impulsa Més per Menorca: formació i educació públiques i de qualitat.

2- Que siguin uns estudis accessibles i oberts a la població en general, per tant, també amb uns costos raonables. Els preus de matrícula a l'EHIB són molt superiors als de la formació reglada, fet que sempre hem de considerar per projectar el concepte de formació i educació universal.

3- Que el nou centre d’hoteleria expedesqui les corresponents titulacions oficials de grau, tant de grau mitjà com de grau superior. Els títols que ofereix l'EHIB només estan reconegudes per la UIB, i NO són títols oficials de grau.

4- Que permeti ampliar noves titulacions de grau mitjà i superior vinculades a l'hoteleria.

5- Que permeti continuar i ampliar la formació ocupacional, a través del SOIB, o altres organismes reglats, oficials i reconeguts, o bé accedir a altres programes de formació.

  És en aquesta línia que Més per Menorca pugna perquè el nou centre o escola d’hoteleria sigui integrat a la xarxa de formació pública i garantesqui i certifiqui titulacions oficials. És per açò que la nostra coalició demanarà que la Conselleria de Treball i Educació que facin feina en la mateixa direcció i sumin recursos per fer realitat aquesta iniciativa en el transcurs de l’actual legislatura. S’ha de tenir en compte que una seu de l'EHIB (la del consorci) faria inviable el centre integrat, públic, accessible, amb titulacions de grau i amb autonomia, i desplaçaria la formació en hoteleria a un centre depenent de l'EHIB.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada