dilluns, 6 de febrer del 2017

Més per Menorca manté la reivindicació perquè AENA presti millor atenció als malats desplaçats a Palma

La coalició es congratula per haver-se acomplert un punt de les seves peticions, com són les sales de repòs, però demana alguns serveis més

Sales de repòs, per a pacients en trànsit, habilitades a l'Aeroport de Son Sant Joan

 Més per Menorca manté la petició de millorar els serveis dels aeroports per als passatgers (pacients) i els seus acompanyants que es desplacin a Palma per motius de tractament o consulta mèdica. Des de fa mesos que Més per Menorca ha sol·licitat una sèrie de serveis als aeroports de les Illes, especialment a Palma, perquè aquests tipus de passatgers que es desplacen a Mallorca per motius de salut disposin d’unes atencions dignes i més còmodes en funció del seu estat.

 De les peticions formulades al Parlament, i que es debaten aquesta setmana, Més per Menorca es congratula que una de les sol·licituds ja s’hagi acomplert per part d’AENA, que és la de posar a disposició d’aquests passatgers -que pateixen un procés de convalescència per mor d’un tractament mèdic- una sala de repòs (‘box’ per a pacients en trànsit) a l’Aeroport de Son Sant Joan de Palma. Per aquest motiu, el Grup Parlamentari de Més per Menorca ha retirat aquest punt a la proposició no de llei que tractarà el ple de la cambra aquesta setmana.

 Tanmateix, sí que manté la reivindicació d’altres prestacions per a malalts, però també per al passatge en general, que inclouen 30 minuts gratuïts als aparcaments dels aeroports de les Illes, perquè els acompanyants puguin baixar o carregar familiars o amics que viatgen, Així la proposta menorquinista demana que:

1-. El Parlament de les Illes Balears insti AENA a retirar la tarifa per estacionar a l’aparcament dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa durant els primers 30 minuts, temps necessari per recollir o acomiadar familiars i/o amics a l’aeroport.
2-. El Parlament de les Illes Balears insta AENA a implementar la gratuïtat (íntegra) de l’aparcament als aeroports de les Illes per als pacients de l’IbSalut i els seus familiars residents a Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’hospital de referència de Son Espases.
4.- El Parlament de les Illes Balears insti AENA a garantir l’assistència mèdica en tots els aeroports de les Illes durant totes les hores d’activitat aeroportuària.

5.- El Parlament de les Illes Balears insta el Ministeri de Foment i el Govern de les Illes Balears a intercedir i negociar amb AENA perquè aquesta implanti en els aeroports de les Illes les millores exposades en els punts anteriors.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada