dilluns, 6 de febrer del 2017

Més per Menorca demana tancar el tema de la Presidència per atorgar més estabilitat i agilitat al Parlament

El portaveu-diputat menorquinista, Nel Martí, afirma que “és hora de deixar de parlar de noms i començar a la parlar de feina”

Membres de la  Mesa del Parlament, òrgan institujcional de Presidència. Foto ARA-Balears

  Més  per Menorca demana urgentment posar un final a la situació d’estacament i paràlisi que viu la presidència del Parlament de les Illes Balears provocat pel “cas Xelo Huertas”. La coalició menorquinista entén que ha arribat l’hora de deixar de parlar de noms i començar a parlar de funcionament i de garanties. “El Parlament no pot estar més temps en aquesta situació d’interinitat i s’ha d’activar el seu funcionament per agilitzar les tramitacions legislatives i provocar els canvis que beneficiïn l’exercici parlamentari”, diu el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí.
 Martí reflexiona afirmant que els grups que donam suport al Govern haurem de tenir la generositat i la responsabilitat que no ha tingut Podemos en tot aquest procés, l’origen del qual és intern del seu partit, per concloure aquest episodi.” Volem recordar que els menorquinistes van proposar a Laura Camargo, Joana Aina Campomar i Silvia Tur, com a candidates més idònies per substituir a la cessada expresidenta Huertas. Per la seva part, Podemos ha d’assumir que a més del nom de la presidència se li demana reacció positiva perquè el Parlament sigui allò que es pactar que seria: la casa de la democràcia. I açò vol dir estabilitat, feina i compromís amb la institució.
Per tot açò, Nel Martí insisteix que és hora de parlar de continguts i no només de noms. I en aquest sentit els menorquinistes apunten tres objectius bàsics:
1.     Implicació màxima de la Presidència i la Mesa del Parlament en la posada en marxa de la Comissió General de Consells Insulars (òrgan estatutari) i de l’Oficina Contra la Corrupció (depenent orgànicament del Parlament).
2.     És urgent modificar el Reglament per a convertir el Parlament en una institució oberta, moderna i adaptada a la realitat pluriinsular. Aquesta modificació haurà de resoldre la demanda de l’escó 60 o del famós article 39c.
 Amb tot, hi ha mesures que ja es poden prendre sense modificar el Reglament com per exemple, adaptar els espais per poder dur a terme una part de la feina parlamentària per videoconferència, com serien, les comissions, on els diputats puguin participar telemàticament; o que el web del Parlament i les seves emissions en directe siguin gravacions i retransmissions de qualitat.
3.- També adaptar els horaris i l’organització en general del Parlament.
4.- I, especialment urgent, és ampliar la dotació de juristes en el Parlament. En aquest moment hi ha tres juristes que són del tot insuficients per a fer front a la tasca parlamentària.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada