dimarts, 9 de juny del 2015

Les mesures dels 100 primers dies de govern al Consell Insular de Menorca


1-    Posada en marxa de mesures urgents antidesnonament: introduir condicionants amb les entitats bancàries per evitar nous desnonaments; demanar a l’IBAVI la reobertura de l’oficina de Menorca de forma permanent i en horari complet; i impulsar lloguers socials assequibles (màxim un 30% de la renda familiar).

2-    Inici d’un Pla de xoc contra l’exclusió social que garantesqui, especialment, l’alimentació infantil, en especial en època de vacances.

3-    Sol·licitud al Govern Balear de posada en marxa d’un servei provisional de residència de malalts i familiars de Menorca, Eivissa i Formentera.

4-    Expressar, davant el govern estatal, la posició del Consell Insular de Menorca, clara i contundent, contra les prospeccions petrolíferes.

5-    Suspendre, immediatament, de forma cautelar, aquells aspectes desreguladors i contraris a la sostenibilitat de la Norma Territorial Transitòria per evitar danys irreparables al territori, i iniciar la revisió del PTI.

6-    Revisar el procediment d’adjudicació de la gestió de la planta de tractament de residus de Milà.

7-    Aturar immediatament les obres a les rotondes polèmiques. Aprofitar mentre es treballa en les rotondes amb consens (Alaior i Aeroport) per modificar el projecte amb la intenció d’eliminar les rotondes innecessàries (Rafal Rubí, L’Argentina i Biniai), en la mesura que la llei ho permeti.

8-    Reactivar el Consell Econòmic i Social (gran acord entre treballadors, sindicats i patronals) i impulsar un Contracte Social a Menorca que dibuixi un nou camí de progrés i benestar.

9-    Reincorporació a l'Institut Ramon Llull, organisme de promoció exterior de la cultura en llengua catalana; i impulsar la recuperació de l’emissió del Canal 33 i el 3/24 de TV3.

10-    Reducció de càrrecs i baixada dels salaris dels càrrecs electes i no electes i destinació finalista de l’estalvi als plans de xoc contra la pobresa.

11-    Crear un portal de transparència, clar i accessible, per informar, puntualment, la ciutadania de la situació en què s’han trobat les diferents àrees del Consell Insular.

12-    Traslladar al Govern Balear l’acord signat entre els representants dels diferents partits polítics i la plataforma del transport aeri per aconseguir una tarifa plana i universal entre illes; també, acordarem reclamar una millora del finançament del Consell Insular i la transferència de les competències contemplades a l’Estatut.

1 comentari :

  1. Bastant bé, pero la meva opinió és que hi falta alguna cosa, aquí us ho explic:
    http://josepiris.blogspot.com.es/2015/06/el-vuelo-del-cambio.html

    ResponElimina